Csipet-csapat

Portfolio Categories: Objekti.

Csipet csapat, Ada, Halász József 22.

Épületünk Adán a Gunaras településrészen található és elnevezését a sok vidám és mosolygós gyermekről kapta, akiknek ez a második otthona. Az épületben egy csoport működik. A munkánk alapcélja a gyermek képességeinek átfogó fejlesztése a meglévő tapasztalatok bővítésével. Olyan személyiségeket szeretnénk kialakítani akik tisztában vannak saját képességeikkel, a társadalmi környezettel, akik nyitottak, kommunikatívak, kreatívak és akiknek cselekedeteit az emberi értékek vezérlik.
Nagyon fontos számunkra, hogy az együttes játékaink jól kigondoltak, érdekesek, dinamikusak legyenek, mert minden élethelyzet alkalom a tanulásra.
Az óvónők és a gyermekek különös érzékkel bírnak a hagyományok és népszokások megőrzésére és megtartására, és ez mindjárt észrevehető amint belépünk az épületbe. Találhatók itt régi használati eszközök (vasalók, régi székek, korsók stb.) a dédanyáink idejéből, és mintha az idő egy pillanatra megállt volna.
Azonban a szoba másik sarkában számítógép is található, azok részére, akik inkább a jövő felé fordulnak.
A munkák során természetes anyagok kerülnek felhasználásra, mint pl., kukoricacsuhé, szalma, levelek, magvak stb. amelyekkel a szoba díszítése is megoldott, de használhatóak a mindennapi játékok során is.
A mi üzenetünk a gyermekek részére: „Legyél az ami vagy, fogadd el a másikat a környezetedből, és én melletted leszek, hogy segítselek lehetőségeimhez mérten”.