Csillagszeműek

Portfolio Categories: Objekti.

Csillagszeműek, Ada, Dósa András sz.n.

A Csillagszeműek épülete Ada külterületén található, zöldövezettel körülvéve. A gyermekeket itt tágas udvar és hat munkaszoba várja. Az óvónők és egészségügyi nővérek az ápolás, a megelőző egészségvédelem és a nevelői-oktatói munka megvalósításán dolgoznak.
Ezen épület keretében hat csoport működik egésznapos tartózkodás keretében, melyek közül kettő bölcsödei csoport (1-től 3 évesig kétnyelvűek), egy csoport szerb nyelvű 3 évestől az iskoláskorig, és három csoport magyar nyelvű 3 évestől az iskoláskorig.
Hogyan telnek a napjaink?
Hisszük, hogy a gyermek harmónikus fejlődésének szükséges velejárója az óvónő és a gyermekek közötti partneri viszony. A gyermek kell hogy legyen minden törekvés és aktivitás középpontjában. A családdal való együttműködésnek hatalmas jelentősége van a jó eredmények elérése tekintetében a nevelés és az oktatás folyamatában. A bölcsödei csoportokba a legjobb eredmények a játékos tevékenységekkel érhetők el, amelyek beleépülnek az ápolási és a megelőző egészségvédelmi intézkedésekbe. Az idősebb generációknál a programba beépítésre került a hagyományok és a szokások ápolása, amelyek segítségével játékosan bővítésre kerülnek a gyermekek tapasztalatai és új ismeretekre tesznek szert.
A családdal való együttműködés során előadások kerülnek megszervezésre különféle területekről, megfelelő szakemberek részvételével (logopédus, pszichológus, fogorvos), akik megfelelő válaszokat adnak a gyermekek fejlődésével kapcsolatban.