Čipet-čapat

Portfolio Categories: Objekti.

„Čipet-čapat”, Ada, Halas Jožef 22.

Naš vrtić se nalazi u delu Ade koji se zove Gunaroš, a dobio je ime od mnoge vesele, nasmejane dece kojima je bio druga kuća. U vrtiću funkcioniše 1 grupa.Osnovni cilj rada je sveobuhvatni razvoj dečjih sposobnosti,uz proširivanje postojećih iskustava. Želimo da izgradimo takve ličnosti koje su u stanju da sagledaju svoje sposobnosti,prirodnu i društvenu sredinu,koje su otvorene, komunitivne, kreativne i koje se u svojim postupcima rukovode humanističkim vrednostima.
Veoma nam je važno da naša zajednička igra bude osmišljena,interesantna i dinamična: svaka situacija je prilika za učenje.
Poseban afinitet vaspitači i deca pokazali su za negovanje tradicije i narodnih običaja, što se i vidi čim zakoračite u vrtić. Tu se nalaze stvari is vremena naših prabaka: starestolice, krčazi, pegle i vreme koje je na trenutak stalo.
Ali zato u drugom kutku sobe,za one koji su više okrenuti budućnosti stoji računar.
U radu se obilato koristi prirodni materijal:kukurozovina,slama,lišće,semenke, kojima dekorišemo radnu sobu,ali i koristimo za svakodnevnu igru.
Naša poruka deci glasi: „Budi ono što jesi,prihvati druge iz svoje okoline,a ja ću biti pored tebe,da ti pomognem onoliko koliko mogu”.