Zvezdano oko

Portfolio Categories: Objekti.

„Zvezdano oko“‚ Ada, Doša Andraša bb.

Zgradu ‚‚Zvezdanog oka‚‚ pronaći ćete na samoj periferiji Ade, okruženu zelenilom. Ovde decu očekuje prostrano dvorište i 6 radnih soba. Vaspitači i medicinske sestre rade na ostvarivanju nege, preventivno-zdravstvene zaštite, vaspitanja i obrazovanja.
U okviru ovog objekta, funkcioniše 6 grupa celodnevnog boravka, od kojih su dve jaslene (od 1-3 godine-dvojezične), jedna grupapa na srpskom jeziku za decu od 3 godine do polaska u školu i 3 grupe na madjarskom jeziku za decu od 3godine do polaska u školu.
Čime su ispunjeni naši dani?
Verujemo da je za harmoničan razvoj dece, neophodan partnerski odnos izmedju vaspitača i deteta. Dete je u centru svih naših nastojanja i aktivnosti. Za ostvarivanje što boljih rezultata u procesu vaspitanja i obrazovanja, saradnja sa porodicom ima ogroman značaj. Na jaslenom uzrastu, najbolje rezultate u ovoj oblasti postižemo kroz igrolike aktivnosti, utkane u aktivnosti nege i preventivno-zdravstvene zaštite. U rad sa starijom decom, ugradili smo negovanje tradicije i običaja, putem kojih se, kroz bogate, igrolike aktivnosti proširuje dečje iskustvo i stiču nova saznanja.
U okviru programa saradnje sa porodicom, organizujemo predavanja stručnjaka iz raznih oblasti (logopeda, psihologa, stomatologa), koji roditeljima daju odgovore na raznovrsna pitanja vezana za razvoj njihove dece.